lansiranje satelita

Satelit veličine kutije za cipele uhvatio je trenutak lansiranja rakete “Soyuz”, koja je prošle sedmice poslala 73 satelita u svemir. Praveći po jednu fotografiju svake sekunde, mali Dove satelit uhvatio je dvije i po minute leta raketa “Soyuz” i to od trenutka lansiranja.

Tajming je bio savršen. Satelitska kompanija “Planet” iz San Franciska saznala je samo pet sati prije lansiranja da bi njihov satelit Dove mogao biti na pravom mjestu u pravo vrijeme da uhvati raketni let na kameri. Putujući više od 15.000 milja na sat, Dove je snimio dovoljno fotografija da je kompanija bila u mogućnosti da sastavi kratki video.

Samo lansiranje je bilo uvezani let u svemir. Raketa “Soyuz” preselila je 73 satelita za nekoliko različitih kompanija u orbitu. Jedan od satelita bio je masivni Kanopus-V-IK, koji ima za cilj da otkrije šumske požare na površini Zemlje.

Kreiran je kratak video, koji je ubrzan, tako da morate pažljivo pratiti ili ćete propustiti ovaj trenutak. Srećom, Dove je uspio da uhvati čitavu stvar.

Komentari