hearthstone pobjednica

Istorija se desila ovog vikenda na BlizzConu 2019 tokom Hearthstone Global Finalsa. 23-godišnja Xiaomeng “VKLiooon” Li postala je Global Hearthstone Champion. Ne samo što je prva žena koja je pobijedila u Hearthstone Grand Masters eventu, Li je takođe i prvi kineski igrač koji je osvojio tu prestižnu titulu. Njena pobjeda ove godine ostaće zapamćena i po tome što je ovo prvi put da na BlizzConu imamo žensku šampionku u bilo kojoj Blizzardovoj igri!

Njen nevjerovatni put do finala uključio je pobjedu nad šampionom iz 2017. godine Chen Wei Lin-om, poznatijim kao “tom60229,” Li ga je poslala u loser’s bracket momentalno. U finalu, suočila se sa Brian “bloodyface” Eason-om, koga je počistila sa 3-0 kako bi brzo osvojila svoju titulu i glavnu nagradu od 200.000$

Nakon pobjede, Li je održala govor usmjeren ka drugim ženskim igračima, ohrabrujući ih da ne odustaju od svojih snova, baš kao ona.

“Hoću da poručim svim djevojkama koje imaju san da se takmiče u Esportu, za slavu, ako želite to i vjerujete u sebe, samo treba da zaboravite na vaš pol i da krenete za tim” izjavila je Li nakon meča.

Pored proglašavanja novog svjetskog šampiona na BlizzConu 2019, Blizzard je najavio novu ekspanziju za Hearthstone, nazvanu Descent of Dragons, koja treba da dovrši Hearthstone-ovu prvu priču koja je trajala godinu dana. Descent of Dragons stiže 10. decembra i sadržaće 135 novih karata, kao i mogućnost da se pretvorite u Galakronda, najjačeg zmaja u istoriji Warcrafta.

Takođe, Blizzard je najavio i novi mod koji dolazi u Hearthstone – Battlegrounds, koji će podržavati do 8 igrača u isto vrijeme kao i 24 unikatna heroja. Hearthstone Battleground ulazi u fazu open beta testiranja 12. novembra.

Izvor: ign.com

Komentari