whatsapp najavio video pozive za android

Jedna od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju WhatsApp uskoro će uvesti i opciju video poziva za korisnike na Android uređajima.

Iako tačan datum nije poznat, korisnici koji su instalirali 2.16.318 beta verziju već imaju mogućnost da koriste ovu funkciju dok će ostali morati da sačekaju update koji će im to omogućiti (2.16.318 beta verziju možete skinuti ovdje).

Kako bi koristili funkciju sve što treba je da pritisnete dugme za poziv ili karticu osobe koju želite da pozovete i dobićete opciju da pokrenete Voice ili Video call.

Ukoliko posjedujete beta verziju koja ima omogućenu ovu funkciju a osoba koju pozivate je nema, poziv će se drugoj osobi prikazati kao obični Voice call.

Kvalitet zvuka u ovoj aplikaciji je odličan iako su primjećeni određeni problemi u samom prenosu videa uživo. Sve tehničke probleme koje primjetite možete poslati kompaniji WhatsApp po završetku poziva.

Iz ove kompanije uvjeravaju svoje korisnike da će stabilna i u potpunosti funkcionalna verzija WhatsApp aplikacije sa mogućnošću obavljanja video poziva biti u veoma kratkom roku na raspolaganju svima.

Komentari