fortnite plesovi

Gotova je saga o sudskom gonjenju tvoraca Fortnitea zbog zarađivanja na tuđim plesovima u obliku Fortnite emotea. Odbačene su sudske tužbe koje su podnijeli reper 2 Milly, glumac Alfonso Ribeiro i instagram senzacije Backpack Kid i Orange Shirt Kid.

Razlog je jednostavan i isti u svim slučajevima – nijedan tužitelj/oštećeni ne polaže autorsko pravo na plesne poteze za koje tvrde da su osmislili.

Bilo je očigledno da će slučaj završiti ovako i da nekoliko spornih plesova neće biti uklonjeno iz Fortnitea. Međutim, to ne znači da stranke koje se osjećaju oštećeno nemaju pravo ponovno tužiti Epic Games. U slučaju da jednoga dana oštećeni dobiju autorsko pravo, odnosno vlasništvo nad dotičnim plesovima, mogli bi ponovno tužiti Epic Games.

Drugim riječima, ovo se može gledati i kao pauziranje cijelog slučaja, iako su male šanse da se isti nastavi. Svejedno, ne sumnjamo kako će još netko iskoristiti priliku da tuži Epic Games za nešto, makar i za duševne boli izazvane činjenicom da je Fortnite najpopularnija igra današnjice.

Izvor: HCL.hr

Komentari