electronic arts stream

Svi veliki igrači u industriji videoigara pripremaju se za “budućnost u oblaku”, odnosno za pružanje usluge streaminga igara na zahtjev. Google svoju Stadia platformu lansira već ove jeseni, Microsoft sve to gleda iz prikrajka, a znamo da i Amazon ima nešto slično u razvoju.

Izdavačka kuća Electronic Arts također razvija streaming platformu radnog naziva Project Atlas, a u idućim sedmicama odabrani će korisnici u SAD-u moći testirati i tu streaming soluciju.

Electronic Arts će u prvoj fazi testiranja koristiti samo PC okruženje, ali ističu kako je plan jednoga dana streamati igre na mobitele i druge vrste uređaja. Igračima će dati da testiraju četiri igre, a to su: FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals te Unravel.

Dobra je stvar što su odabrali igre iz četiri različita žanra pa će se moći vidjeti je li streaming dovoljno funkcionalan za sve. Za očekivati je da će biti dostatan za 2D igru poput Unravela, no tek će se s Fifom i Titanfallom vidjeti kako stvari zapravo stoje.

Još uvijek smo daleko od toga da takve igre bez ikakvih problema streamamo bez skupog gaming uređaja, ali u Electronic Artsu su uvjereni kako nam to definitivno slijedi. Kako kažu, više nije pitanje hoće li takvo što biti moguće, nego kada.

Izvor: hcl.hr

Komentari