Facebook Messenger i Instagram dobijaju integrisanu razmjenu poruka

Facebook je objavio nove funkcije, koje će integrisati iskustvo razmjene poruka za kompanijine dve popularne aplikacije – Messenger i Instagram. Korisnici obe platforme će sada moći da komuniciraju jedni sa drugima bez potrebe da se prebacuju između aplikacija. Pored razmene poruka između platformi, nove funkcije omogućavaju i audio i video pozive.

Korisnici dve platforme mogu da odluče da li žele ili ne žele da povežu Instagram sa Messengerom na svojim telefonima. Pored integrisane razmene poruka, korisnici će moći da jedni drugima šalju “hibride Boomeranga, emotikona i selfija”, pod nazivom selfi stikeri.

Messenger i Instagram dobijaju integrisanu razmenu poruka

Još jedna nova funkcija, koja će biti dostupna korisnicima koji se odluče za povezivanje dve platforme za razmjenu poruka, jeste Watch Together. Korisnici će moći da sa svojim prijateljima, u video pozivima, gledaju video klipove sa IGTV-a. Tu je i novi chat mod, pod nazivom Vanish Mode, a korisnicima omogućava da šalju poruke koje se same brišu. Implementirana je i mogućnost prilagođavanja prozora za razgovore izborom različitih šema boja.

Druge nove funkcije uključuju poboljšane kontrole razgovora, kao što su blokiranje i prijavljivanje korisnika, kao i odlučivanje ko može da vam šalje poruke.

Novo integrisano Instagram-Messenger ažuriranje trenutno pristiže korisnicima na selektovanim tržištima, a Facebook obećava da će ostatak svijeta ažuriranje dobiti uskoro.

Izvor: benchmark.rs

Komentari