fifa 20 ima 10 miliona igraca

EA Sports inače ne otkriva javno podatke o prodaji i broju igrača u svojim FIFA igrama, no danas su učinili iznimku. Možda su time htjeli prikriti nedavni fijasko s curenjem podataka 1600 igrača, možda su jednostavno htjeli da štampa piše o uspjesima igre, a ne o nekim manje sretnim stvarima poput brojnih bugova u Career modu. U bilo kojem slučaju, javno su se pohvalili da je igru u prvih dvadeset dana (ili 13 u redovnoj prodaji) zaigralo deset miliona igrača.

Otkriveno je pritom da je pola tih igrača barem jednom zaigrala novi Volta mod koji je time postao drugi najpopularniji mod u igri. Prvi je Ultimate Team mod,  za koji EA Sports kaže da je uspješniji nego ikad ranije pa je već odigrano više od 272 miliona utakmica u njemu. U globalu je čak odigrano 450 miliona utakmica i postignuto 1,2 milijarde golova.

Razlog zašto EA Sports prezentuje ove podatke na ovaj način, a ne kao prodaju igre, vjerovatno je u tome što bi prodaja igre mogla biti malo slabija nego prošle godine. Međutim, investitorima ljepše izgleda kad se kaže da igra ima više igrača, premda je pitanje koliko je njih zapravo ostalo uz samu igru. Naime, u broj od 10 miliona ulaze i oni koji su igru isprobali kroz probni period od 10 sati na Origin/EA Accessu, ali za samu igru poslije toga možda nisu izdvojili ni feninga.

Moguće je da EA Sports želi pod svaku cijenu zadržati ljude uz igru pa su ovim povodom obećali nagrade za vjerne fanove. Naime, ako do 17. 10. zaigrate Fifu 20, bili vi stari igrač ili novi, igra će vas nagraditi s 8000 Volta novčića s kojima u Volta modu možete kupiti neki komad robe da izrazite svoju modnu osviještenost.

Izvor: hcl.hr

Komentari