objavljene globalne verzije Honor 9X i 9X pro telefona

Honor se, poput svoje majke kompanije Huawei, takođe trudi da se prilagodi aktuelnoj situaciji koja je dovela do zabrane korišćenja Google Mobile servisa. Kompanija dosta napora ulaže u kreiranje alternativnih rješenja a sada predstavlja telefone – Honor 9X Pro i V30/View 30 Pro, koji donose napredak na ovom polju.

Kada je u pitanju “globalna” priroda ovih telefona, to znači da više nema aplikacija specifičnih za Kinu, a one su zamijenjene Huaweijevim HMS (Huawei Mobile Services) rješenjem. Kada je u pitanju hardver, Honor View 30 Pro i 9X Pro globalne verzije su identične svojim kineskim parnjacima.

Honor 9X Pro ima 6.59-inčni FHD+ IPS displej, bez izreza, zahvaljujući periskop dizajnu za 16MP, f/2.2 selfi kameru. Telefon pokreće Kirin 810 čipset u kombinaciji sa 8GB RAM-a i 128Gb/25GB skladišnog prostora koji je moguće proširiti preko microSD kartice.

Glavna kamera telefona ima 48MP f/1.8 senzor, a prate je 8MP f/2.4 ultraširoki i 2MP senzor dubine. Sve napaja baterija od 4000mAh, a tu su i 3.5mm priključak, FM Radio i senzor otiska prsta sa strane okvira.

Honor 9X Pro će se, za početak, u ponudi naći na nekoliko tržišta u Evropi (Francuska, Njemačka, Holandija, Velika Britanija) od marta, po početnoj cijeni od 249 evra.

Izvor: benchmark.rs

Komentari