Špijuniranje Vibera pomoću specijalizovanih aplikacija

viber

Pitanje sigurnosti razmjene podataka i špijunaže staro je koliko i prvi sistemi za komunikaciju. Internet je donio nepregledne mogućnosti komuniciranja ali i razvoj brojnih platformi za špijuniranje.

Nerjetko smo kroz istoriju imali slučajeve velikih globalnih špijunskih afera koje su za povod imale različita politička, ekonomska ili vjerska previranja. Međutim posljednjih godina se sve više priča o špijuniranju običnih građana kroz aplikacije koje koriste u svakodnevnoj komunikaciji, kao što su Viber, WhatsApp ili Facebook Messenger.

Ponekad su u pitanju sulude teorije zavjere po kojima velike sile kontrolišu naše ponašanje zarad viših ciljeva a ponekad se jednostavno priča o našim svakodnevnim životima u kojima pojedinci iz ovih ili onih razloga imaju potrebu da nekog špijuniraju ili imaju osjećaj da njih neko špijunira.

Bilo kako bilo, broj aplikacija koje omogućavaju običnim korisnicima da nekog šijuniraju i dobiju pristup njihovim porukama, mailovima i pozivima je u stalnom porastu, a zahvaljujući njihovim cijenama danas svako ko ima pristup vašem telefonu vrlo lako može da vam instalira software koji će mu omogućiti pristup svim vašim porukama i aplikacijama koje koristite za komunikaciju.

Da li je prisluškivanje opravdano?

aplikacije za spijuniranje vibera

Danas sve manje koristimo klasični telefon za komunikaciju. Sve manje uopšte pozivamo nekoga. Iskreno, kada ste zadnji put uzeli u ruke fiksni telefon bez obzira što je sada povoljniji nego ikad?

Koristimo različite aplikacije ili četove društvenih mreža. I uglavnom kucamo, puno kucamo. Među najpopularnijim na našim prostorima je definitivno Viber, koji vam pruža mogućnost potpuno besplatne komunikacije preko različitih uređaja.

Komunikacija Viberom je povoljnija nego ikad. Svaka osoba nam je dostupna u nekoliko klikova, samo je potrebno da imate smart telefon i internet konekciju.

Upravo ta dostupnost i lakoća komunikacije dovela je do toga da počnemo razmišljati šta to naš partner, dijete ili kolega stalno kucka po svom telefonu. Počinjemo razmišljati i koji su načini da to provjerimo, a načini postoje.

Iako je prva stvar koja mnogima padne na pamet kada se spomene špijuniranje poruka i poziva moralna ispravnost ovog postupka, postoje određene situacije u kojima pojedinci nađu opravdanje.

Prisluškivanje djece

Kada su djeca u pitanju, ovo je možda i jedini opravdan slučaj za prisluškivanje. Djeci je danas sve dostupno i teško je kontrolisati šta rade i da li će zbog toga upasti u neku nevolju.

Roditelji teško mogu da ih prate i provjere da li su dospjeli u loše društvo ili im prijeti neka opasnost. I zaista, ukoliko ste roditelj djeteta s kojim iz nekog razloga ne možete otvoreno razgovarati a postali ste sumnjičavi u vezi sa njegovim ponašanjem, zar ne bi bilo zgodno da sve jednostavno provjerite.

Kompanije koje razvijaju i prodaju aplikacije za prisluškivanje kao svoju ciljnu grupu navode sve zabrinute roditelje kojima će ove aplikacije riješiti brige i spriječiti da neke neželjene posljedice kada su njihovi najdraži u pitanju.

Prisluškivanje partnera

Ovo je već škakljivija tema. Kompanije koje kreiranju aplikacije za praćenje, iako se zvanično obraćaju roditeljima, oni ustvari svoj proizvod prodaju sumnjičavim muškarcima ili ženama koje muče ljubavni problemi.

Koliko god vjerujemo partneru, ponekad se zapitamo s kim to ona/on razmjenjuje poruke. U slučaju da ste malo ljubomorniji stalno kuckanje po telefonu voljene osobe će vas sigurno izluditi.

prisluskivanje vibera

Ranije su ljubomorni partneri koji sumnjaju u vjernost svog izabranika/ce tražili na uvid listing poziva i poruka od teleoperatera. Kada su današnje aplikacije za komunikaciju u pitanju, to nije moguće. Osoba može jednim klikom izbrisati kompletnu istoriju prepiske sa nekim.

Ukoliko ste imali ružno iskustvo sa prevarom u prethodnoj vezi, najvjerovatnije ćete poželjeti aplikacije za praćenje i mogućnosti koje one nude samo da budete sigurni da vam se ništa slično ne ponovi.

Prisluškivanje na poslu

Ovo je tek osjetljivo pitanje. Poslodavci često imaju potrebu da kontrolišu svoje zaposlenike, da saznaju šta zapravo misle o svom poslu i šta planiraju u vezi sa tim, da li su u komunikaciji sa konkurencijom i slično.

Tada posežu za različitim sistemima za praćenje. Ovime, naravno, ozbiljno krše prava radnika na privatnost. Ali ukoliko su, kao i kod partnera imali ranije neko negativno iskustvo, oni to opravdavaju kao svoju potrebu da se sljedeći put osiguraju i zaštite od loših radnika. U tom momentu svoju odluku o ovakvom praćenju radnika smatraju kao potpuno ispravnu i opravdanu.

Kakvi god motivi i razlozi za prisluškivanje nekoga bili, oni su uvijek opravdani za onoga koji to radi. O ispravnosti i moralnoj crti svega toga nećemo se dalje baviti. Važno je napomenuti da postoje brojne aplikacije za praćenje a u nastavku ćemo se baviti analizom onih koje su namjenjene za Viber.

Špijuniranje Vibera: Izbor top aplikacija

Odavno postoje brojne aplikacije za praćenje poziva i SMS poruka mobilnih telefona. Ipak, ovi softveri ne mogu da rade prisluškivanje Vibera. Za to su potrebne specijalne aplikacije koje su kompatibilne sa Viberom.

Danas postoji veliki broj aplikacija za špijuniranje Vibera. Teže su dostupne s obzirom da je zvanično Google Play store i App store nemaju u ponudi. Uglavnom se mogu naći na nekim specijalnim sajtovima gdje se naplaću i do 160 dolara. Top tri izgleda ovako:

najbolje aplikacije za prisluskivanje vibera

Navešćemo nekoliko primjera najpopularnijih aplikacija za praćenje.

mSpy

mSpy je jedna od najpopularnijiha aplikacija za praćenje Vibera. Moguće je da na daljinu pratite sve prepiske i razgovore osobe koju špijunirate.

Aplikacija prikazuje sve detaljne informacije i Viber istoriju korisnika. Takođe, moguće je da prati aktivnosti na Watsapp, da prati lokaciju korisnika, bilježi dnevnik poziva i poruka, prikazuje internet istoriju, kontakte i mnoštvo drugih podataka.

Zaista su nevjerovane mogućnosti koje ova aplikacija pruža. Ona je definitivno najbolji izbor ukoliko imate na umu detaljno praćenje nekoga. U poređenju sa ostalim sličnim aplikacijama, mnogo je pouzdanija, brže radi i pruža izuzetno detaljne prikaze aktivnosti osobe koju pratite.

Ovu aplikaciju je moguće “otkazati” u roku od 10 dana ukoliko vam se ne svidi ili ne funkcioniše onako kako ste zamislili i biće vam vraćen novac.

FlexySpy

FlexySpy je takođe aplikacija koja omogućava praćenje različitih platformi za komunikaciju, između ostalog i Viber-a. Pruža kompletan pregled svih Viber aktivnosti koje su se desile preko praćenog uređaja.

Glavni nedostatak je što prije instalacije na iOS uređaje treba na njima uraditi jailbreak.

prisluskivanje vibera preko aplikacije

Spyera

Spyera je jedna od onih aplikacija koje nikako nije moguće otkriti na telefonu. Preko nje je moguće dobiti mnoge raličite informacije koje vas interesuju i to preko Control Panela koji proizvođač ove aplikacije obezbjeđuje.

Šalju vam se precizni podaci o satnici, datumu, trajanju i sadržaju svake za vas interesantne aktivnosti na nečijem telefonu. Svi podaci prikupljeni putem ove aplikacije se sabiraju na jedno mjesto i skoro trenutno osvježavaju tako da u svakom momentu imate posljednje podatke.

Jedini nedostatak ove aplikacije je što, iz nekog razloga, ne radi najbolje na Samsung i HTC Android telefonima.

TheTruthSpy

Još jedna u nizu aplikacija za praćenje, TheTrueSpy pruža mogućnosti praćenja i telefona i tableta. Njegova glavna prednost je što se izuzetno lako i brzo instalira. Jedini nedostatak je što slabije funkcioniše na iOS uređajima.

Copy9

Copy9 je izuzetno popularan softver za praćenje različitih platform za komunikaciju: Viber, Facebook, WhatsApp i drugih. Dobićete potpun izvještaj o svim podacima koji vas interesuju sa telefona osobe koju pratite.

Jedan od nedostataka ove aplikacije je što ima prilično kompilikovan interface.

MaxxSpy

Još jedna u nizu aplikacija za praćenje, navodno pruža sve moguće podatke koji vas interesuju. Ipak po nekim recenzijama ima dosta bagova i podaci se sporo update-uju

iSpyoo

Ova aplikacija kao i prethodna, obećava sve moguće kada je praćenje u pitanju. Ipak, zbog određenih bugova ponekad semože desiti ispusti neki dio Viber aktivnosti osobe koju pratite.

da li se moze pratiti viber

Prisluškivanje Vibera: kako se zaštititi?

Jako je teško utvrditi da li vam neko prisluškuje Viber. Aplikacije za praćenje su praktično nevidljive. Ponekad indikator može biti pretjerano zagrijavanje telefona i brzo trošenje baterije.

Ukoliko posumnjate da vam je neko instalirao aplikaciju i da vas prati, najsigurnije je da vratite telefon na fabrička podešavanja. To će sigurno uništiti datu aplikaciju.

Svakako, držite na oku svoj telefon ukoliko imate ljubomornog partnera koji može pogrešno protumačiti neke vaše privatne razgovore preko Vibera.

Komentari