Viber predstavlja grupne video pozive

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za sigurnu i besplatnu komunikaciju, najavio je skorašnje predstavljanje nove funkcionalnosti – grupnih video poziva za do 20 osoba, s neograničenim vremenskim trajanjem. Potaknuti velikim uspjehom grupnih glasovnih poziva, u Viberu su app odlučili dodatno obogatiti grupnim video pozivima, idealnim rješenjem za sve veću potrebu za video pozivima koji zamjenjuju sastanke uživo, bilo s porodicom i prijateljima ili poslovnim kolegama.

Zbog pridržavanja socijalne distance i postepenog privikavanja na nove obrasce ponašanja ljudi traže i nove načine grupnog okupljanja. Majstori chefovi koji drže časove kuhanja, joga instruktori koji polaznike uče pravilnom disanju, svi koji imaju potrebu istovremeno vizualno komunicirati s više osoba trebaju i platformu za to.

S Viberovim grupnim video pozivima, sve su ove aktivnosti izvodive putem samog appa, uz mogućnosti poput dijeljenja ekrana i video emitovanja za mobilne i desktop uređaje. Grupni video pozivi savršen su dodatak ostalim Viberovim funkcionalnostima, uključujući grupne chatove do 250 osoba i grupne glasovne pozive do 20 osoba.

Grupni video pozivi pravo su rješenje kako za obraćanje grupi učesnika tako i za njihovu međusobnu komunikaciju. Korisnici također mogu izabrati jednog učesnika i njegov ili njen video prikačiti na svoj ekran tokom poziva. Video će biti prikačen samo za njih. Korisnici tokom poziva mogu isključiti svoj mikrofon ili kameru, kao i vidjeti jesu li isto učinili i drugi učesnici.

“Iznimno nam je drago što našim korisnicima možemo ponuditi sudjelovanje u video pozivima do 20 ljudi, što uskoro namjeravamo i dodatno proširiti. Viber kao platforma ima važnu društvenu ulogu jer će nam jednostavnost video komunikacije odsad u životima igrati mnogo veću ulogu. Ovu smo funkcionalnost odlučili uvesti kako bismo korisnicima omogućili što vjerniju alternativu susretima uživo kada oni nisu mogući,” pojasnio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

Izvor: ictbusiness.info

Komentari