Flyte Style magnetni sat

Flyte je kompanija koja izgleda voli da uzima obične predmete i dodaje im magnete kako bi lebdili. Njihovi prethodni  proizvodi, “Fylte sijalica” i “Lyfe sadilica”, izgledaju stvarno super, ali nisu baš funkcionalni.

Ali “Story”, treći proizvod ove kompanije, koji od skoro ide i na Kickstarter, je malo drugačiji po tome što je zapravo koristan. To je sat koji koristi flyte-ovu “mag-lev” tehnologiju za lebdenje male metalne kugle preko drvene površine sata.

Za razliku od ranijih “Flyte” proizvoda, “Story” može da pokreće loptu horizontalno, vertikalno ili pod uglom od 45 stepeni, zavisno od toga kako želite da prikažete uređaj.

Kada je u pitanju prikazivanje vremena, “Story” radi kao standardni 12-časovni sat. Korištenjem prateće aplikacije, “Story” može da posluži kao kratkoročni tajmer (recimo, za sastanke) ili dugoročni “Putovanje” mod, kojeg kompanija predviđa kao praćenje vaših ciljeva, kao npr. gdje ćete biti za godinu dana, ili koliko dugo ima do rođenja vašeg djeteta.

Osim toga, “Story” ima skriveni digitalni sat koji svijetli u centru kroz drvo i pozadinsko svjetlo iza baze. Naravno, ništa od ovoga nije neophodno – na kraju krajeva, “Story” ne pokazuje vrijeme bolje od bilo kojeg drugog običnog sata koji ne košta skoro 500 dolara i ne uključuje “mag-lev” tehnologiju. Ali je isto tako elegantan i ima zanimljiv način prikazivanja vremena. Da li je to vrijedno te cijene, na vama je da odlučite.

“Story” je dostupan ponovo na Kickstarter-u za početnu cijenu od 349 dolara, sa očekivanom punom cijenom od 499 dolara i dostupan je u 2 modela i boje. “Flyte” se nada da će ga slati u novembru kasnije ove godine.

Komentari