Specifikacije Nokia 8

Ma koliko se trudila kompanija “Samsung”, veliki pobjednik ovogodišnjeg svjetskog kongresa mobilne tehnologije u Barseloni (MWC 2017.) definitivno je “Nokija”, piše “Forbes.”

Finska kompanija “HMD Global” koja je vlasnik “Nokije”, predstavila je model 6 kada je ujedno i fokus neosporno prebacila na sebe lansiranjem nove verzije čuvenog modela 3310.

Glasine o “Nokiji 8” kruže od početka godine, a brojni specijalizovani portali pišu da će stići sa procesorom Snapdragon 835 uz grafičku podršku Adreno 540.

“Forbes” prenosi da će predstojeći model stići sa QHD ekranom (Quad High Definition) veličine 5,7 inča. Podržavaće eksternu memoriju, a kamera će imati rezoluciju od 23 megapiksela.

Biće dostupni modeli sa internom memorijom od četiri i šest gigabajta RAM-a, a moći će da se nadogradi memorija od 64, odnosno 128 gigabajta.

“Forbes” kaže da su jasne namjere kompanije da po nižoj cijeni predstavi jače mobilne telefone, a kakve će karakteristike zaista biti, ostaje da se sazna u bližoj budućnosti.

Komentari