apex legends battle royale

Studio Respawn koji stoje iza Titanfall serijala i kojeg je nedavno kupio EA, izbacio je danas besplatnu battle royale igru Apex Legends, rađenu po uzoru na Fortnite i smještenu u Titanfall svijet.

Prema prvim komentarima gamera koji su imali priliku da je testiraju na privatnim serverima, u pitanju je izuzetno dinamična i zanimljiva igra koja je u moru novih battle royale naslova prva sa pravim potencijalom da parira Fortnite-u.

Što se tiče detalja igre, treba naglasiti da Apex Legends ne uključuje titane koji su bili sastavni dio Titanfall serijala, igra se iz prvog lica, trenutno je dostupan squad-only pristup sa timovima od po tri igrača i maksimalnim brojem od 60 igrača po partiji.

Igra uključuje klase, poput Overwatcha, i to njih šest uz dvije dodatne koje možete otključati igrajući Apex Legends. Svaka od njih posjeduje određene sposobnosti pa će kombinacije klasa dosta uticati na kvalitet timova i uspjeh u borbi.

Tu su i dodatna unaprjeđenja u odnosu na klasični BR pristup, među kojima je i revive opcija za ranjene članove tima koja je unaprjeđena u odnosu na druge igre, a čak i ako vam saborac iz tima pogine možete pokupiti njegov token i oživiti ga na nekoj od respawn lokacija na mapi. Na ovaj način ako neko iz tima pogine ne mora da čeka kraj partije kako bi ponovo igrao kao što je to slučaj u Fortnite-u.

Gameplay možete pogledati u videu ispod.

Komentari