Kako ce izgledati Samsung Galaxy S8

 

Uskoro stiže novi Samsung, ali malo kasnije nego obično

Novi izvještaj VentureBeat-a nedavno je otkrio da Samsung planira da predstavi Galaxy S8 29. marta, 2017. Objavljena je i prva slika predstojećeg uređaja za koju svi tvrde da je prava.

Zadnja strana uređaja izgleda prilično slično kao i Galaxy S7 sa izuzetakom skenera otiska prsta koji je sada na pozadini.

Prednji dio je, međutim, potpuno druga priča jer ima novi “Infinity display” koji u osnovi zauzima cijelu prednju stranu telefona. To znači da telefon više neće imati Samsungov prepoznatljivi Home taster i dva tač tastera „back“ i „recent“.

Takođe su otkrili da, iako će telefon ostati iste veličine, ekran će biti puno veći jer će imati sportski KHD AMOLED 5,8-inčni ekran (6.2 inčni za veći model), koji je veći čak i od 5.7-inčnog Galaxy Note ekrana.

Telefon takođe dolazi sa 12-megapiksela f / 1.7 pozadinskom i 8-megapiksela, f / 1.7 prednjom kamerom, koja je skoro ista kao i kod S7, ali će steći nove softverske funkcije. Takođe će imati Iris skener koji je prvi put viđen na propalom Galaxy Note 7.

Pokretaće ga Qualcomm novi Snapdragon 835 ili ekvivalentni Samsung Exynos čip u zavisnosti od toga gdje kupujete uređaj.

Samsungova verzija ličnog asistenta, koji se navodno zove Bixby, takođe će se pojaviti na uređaju, jer će telefon imati poseban taster za njegovo pokretanje. VentureBeat tvrdi da je Bixby “u stanju da obradi složenije komande od svojih konkurenata.” Telefon će doći sa USB-C portom.

Komentari