sta ce imati novi iphone

Apple bi tehnologiju bežičnog punjenja trebalo da uvede dolaskom novog iPhonea 8. Glasine o tome kruže već godinama, ali analitičar kompanije KGI Securities Ming-Či Kup tvrdi da će kompanija iz Kupertina ove godine predstaviti tri nova iPhonea bez kabla za punjenje.

Apple Watch već podržava magnetni kabl koji bežičnim putem puni ovaj pametni sat, dok iPhone nikad nije imao ovu mogućnost.

Iako se čini kao korak naprijed, bežična tehnologija je ranije bila problematična, jer je baterijama bilo potrebno više vremena za punjenje. Ipak, mnogi se nadaju da će Apple riješiti ovaj problem i da će iPhone 8 moći da se puni čak i kad je udaljen od izvora energije.

Ako planovi uspiju, tehnologija će postaviti nove standarde na tržištu. Appleov iPhone 8 će imati znatno drugačiji dizajn kako bi se spriječilo pregrijavanje, jer bežično punjenje povećava unutrašnju temperaturu pametnog telefona.

Prema istom izvještaju Apple radi i na revolucionarnoj tehnologiji kamere za svoj novi telefon koja će donijeti i sistem prepoznavanja lica ili iris skener, tj. nešto kao 3D selfije.

Osim pomenutih glasina pojavio se izvještaj iz Izraela, da je Apple navodno kupio izraelsku start-up kompaniju Realface koja je razvila impresivan softver za prepoznavanje lica u realnom vremenu.

 

Komentari